cautare google

Loading

Lirix tv by: Lyrics et prosa

marți, 5 iulie 2011

Filme de referinta in istoria cinematografiei


Razboiul Stelelor-Star Wars 

 

   Am să încerc să amintesc cele mai reușite filme din cinematografie,fară a avea pretenția că  am dreptate dar cel puțin cinefilii mai în vârstă ar putea fi pe aproape cu preferințele mele.Ordinea enumerarii acestor producții cinematografice nu este cronologică iar acestea nu sunt într-un ,,top"...
Descarcati torente:  CLIK AICI ! 

    Apărut inițial fără denumirea de : ,,A New Hope"-,,O Nouă Speranță".
Trailer - Star Wars - A New Hope (original edition).


      
                  
    Descarcati TorenteCLIK AICI !

 A fost lansat în S.U.A. la 25 mai 1977 cu un buget imens în acele timpuri de 13.000.000 $ ,de catre regizorul și scenaristul George Lucas iar cele 121 de minute cât dureazî filmul au fost premiate cu șase Oscaruri, având cap de afiș ai acelor ani pe Harrison Ford, interpretând rolul rebelului Han Solo.
 Mai târziu în urma succesului obținut și o dată cu apariția celei de-a doua producții: ,,The empire strikes back"-,,Imperiul contraatacă", George Lucas hotărăște să-i dea un nou titlu, primei producții: ,,A new hope", ceea ce a prefigurat urmatoarele patru episoade viitoare.

Star Wars The Empire Strikes Back
Afis original

Descarcati torente ,,Imperiul contraataca": CLIK AICI ! 

 Era de așteptat ținând cont că prima producție a început cu episodul 4 ca o inovație ciudată dar foarte reușită a unui mare regizor și scenarist, George Lucas !
 În încheiere, cred că Star Wars este nu numai un film de referință al genului s.f.,Practic de aici se rescrie aproape toată industria cinematografică, ținând cont de tehnicile de filmare folosite, de imaginația și resursele folosite la realizarea efectelor speciale și trucajelor cu atât mai mult cu cât de calculatoare si infomatică se vorbea chiar în filmele s.f., carti ale genului...În realitatea acelor vremuri toate acestea fiind o ficțiune iar azi deja sunt banalități !
                                                      o.c.emilian


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postati comentariile dumneavoastra !